Microsoft nu se lasă bătut cu skype-ul. Tot încearcă să îl integreze cât mai bine în noul lor sistem de operare. La început l-au integrat în aplicația de telefon (apeluri) și în aplicația mesagerie, dar tot ce au fîcut a fost să creeze confuzie printre utililizatori. Era foarte ușor să trimiți un mesaj unei persoane pe skype în loc de sms, sau să suni pe telefon în loc de skype.
Până la urmă au decis să lase Skype ca aplicație independentă. Problema este că alpicația skype nu a fost ultadată de ceva timp, și arată la fel cum arăta pe Windows Phone 8. Dar asta se va schimba ăn curând.
Skype are o versiune nou nouță pentru Windows 10 si Windows 10 mobile. E construită de la zero utilizând Universal Windows Platform (UWP) și promite să aducă o experiență mai plăcută cross-platform (PC și mobil).
Utilizatorul snickler al forumului XDA a postat o listă de versiuni beta a noii aplicații Skype. Momentan aceasta încă nu e nici măcar în Public Beta, dar ne poate da o idee despre cum urmează să arate noua versiune.

Bineînțeles că eu am instalat-o pe telefonul meu să o testez, iar primele impresii sunt mai mult decât bune.

  • Seîncarcă repede
  • Este fluidă în navigare
  • În final se înscrie în paleta de culori a sistemului de orerare
  • Momentan apelurile video se pot face dar valitatea apelului încă nu e foarte bună: sunetul  e un 8/10 iar video ia abia un 5 momentan.

skype-preview-w10m-1

Cum să instalezi aplicația:

Înainte de a instala noua aplicație, trebuie să te asiguri că rulezi una dintre ultimile versiuni Windors 10 Mobile, adică o versiune Redstone care trebuie să fie mai recentă decât 10586.

  1. Activează Developer Mode (Settings > Updated & security > For Developers )
  2. Descarcă Skype v.11.6.72 (Sau altă versiune mai nouă, dacă apare ăntre timp AICI)
  3. Deschide fișierul descărcat prin File Explorer, iar dacă descarci pe PC, va trebui să muți foșierul pe telefon și dupa aia să îl deschizi cu File Explorer.
  4. La mesajul de instalare alege ”Install”
  5. Va dura un minut sau 2 până se va instala. Partea mai ciudată este că după ce apeși Install, nu se întâmplă nimic vizual, dar aplicația se instalează în background. Deci e o idee bună să apeși doar 1 dată si să aștepți 1 minut sau două… fără panică 🙂

ATENTIE: Noua aplicație poate înlocui versiunea veche, deci dacă testați versiunea nouă și vreți să vă întoarceți la cea vechi pentru 8.1, va trebui să o instalați din nou.

Photo credits: WindowsCentral