Cum să deschizi fișiere Excel în mai multe ferestre?

 

Dacă folosești Microsoft Excel atunci sunt sigur că cel puțin o dată ai avut acest impediment.

dual

Microsoft Excel este o unealtă foarte bună pentru rapoarte, calcule, grafice ș.a.m.d., dar de multe ori workflow-ul tău poate suferi dacă folosești mai multe fișiere deschise în același timp, mai ales dacă folosești mai mult de 1 monitor.

Așadar: Cum trecem peste această problemă?

 1. Prima soluție.
  Destul de simplu. E o casetă care trebuie bifată. Navigați în Opțiuni > Avansat > Scroll în jos până la General și bifați caseta ”Ignore other applications that use Dynamic Data Exchange (DDE).
  excel
  Reporniți Excel-ul și veți observa că îl puteți deschide în mai multe instanțe.Notă: În dependență de setările sistemului de operare și de permisiunile utilizatorului, această setare poate returna o eroare la deschiderea fișierelor deja existente – ”There was a problem sending the command to the program”. În acest caz vă recomand a doua soluție.
 2. A doua soluție:
  La fel de simplă, dar necesită o perioadă scurtă pentru a vă obișnui. Eu folosesc această soluție pentru că la calculatorul de la muncă, unde folosesc cel mai mult excel-ul, utilizatorul meu nu este la nivel de Administrator.
  Cu setările  normale pentru Excel poți deschide mai mult de 1 instanță dacă este deschis un document nou folosind EXCEL.exe
  EXCEL.exe îl găsești aici: C:Program FilesMicrosoft OfficeOfficeXX (XX- depinde de versiunea pe care o folosești)Ca să fie mai ușor:
  – creează o scurtătură pe Desktop Click dreapta pe EXCEL.exe > Send to > Desktop (create shortcut);
  – Fixează pe bara de start: Dacă excel-ul e deja deschis – click dreapta > fixași pe bara de start, sau din Start > Toate programele > Microsoft Office > Click dreapta pe Microsoft Excel > Fixași pe bara de start.
  Odată ce e fixat pe bară sau e pe Desktop deschideți o instanță nouă dând click pe iconița de pe desktop sau click dreapta > Microsoft Excel din bară (sau click pe scroll – e metoda mai rapidă.)
  rclick

Sugestie: Dacă aveți un set de fișiere pe care le deschideți mai des, acestea pot fixate în Excel > Recente.