Funcția IFERROR este foarte asemănătoare cu IF. Această funcție depistează următoarele erori produse de alte funcții sau formule: #N/A, #VALUE!, #REF!, #DIV/0!, #NUM!, #NAME?, sau #NULL!
De exemplu dacă vrem să calculăm media de preț al articolelor vândute de un angajat, știind suma totală si numărul de articole vândute. Vom folosi o formulă simplă: =[suma finală]/[număr articole].
În cazul în care unul dintre angajați nu a făcut vânzări în acea perioadă vom avea eroarea #DIV/0!, pentru că nu putem împărți la 0.

iferror1

Eu folosesc IFERROR din 2 motive. Primul este pentru că atunci când am o eroare de acest gen, restul calculelor ce depind de acest resultat, nu mai pot fi făcute, iar al doilea este pur cosmetic, e enervant un raport cu erori.
Formula:
=IFERROR (value, value_if_error)
value – Valoarea sau formula de verificat.
value_if_error – valoarea returnată daca sunt găsite erori.

Deci, ca să scăpăm de acea eroare vom adăuga IFERROR la formula inițială.
=IFERROR([suma finală]/[număr articole],0)
Tradusă, această formulă ar suna astfel: Dacă sunt erori în formula [suma finală]/[număr articole], returnează 0. În locul lui 0 poate fi cam orice valoare sau text care ne servește nevoilor noastre.

iferror2

SFAT: Nu folosiți IFERROR dacă nu sunteți sigur că formula verificată este corectă, altfel vă veți trezi cu tabele pline de zerouri.