• Home
  • /
  • MS Windows 10
  • /
  • Project Spartan: Predecesorul lui Internet Explorer, menit să spele Microsoft de păcate

 

Mereu am fost un entuziast al noilor tehnologii, mai ales când venea vorba de Microsoft.
Din acest motiv, atunci când apare versiune noua de windows sau un update interesant, sunt primul in lista de alfa testeri. În acest moment și telefonul, și calculatorul rulează versiuni de testare sau beta ale sistemelor de operare windows pentru telefon sau PC.  Dar nu despre asta este articolul.

Precum am amintit și în titlu, voi vorbi un pic despre Project Spartan.

Acesta nu poate fi descărcat de pe internet, ca orice alt browser, el vine la pachet cu ultimele actualizări Windows 10. Chiar din versiunea beta, acest browser m-a surprins plăcut cu modul de a face notițe, a selecta, a colora direct în pagina web. O unealtă utilă unor categorii de oameni dar care cu siguranță va fi folosită ocazional de majoritatea utilizatorilor Spartan.

Partea bună este că va fi integrat cu suita Microsoft Office pentru a face viața mai ușoară companiilor, departamentelor de marketing sau proiectare, sau chiar elevilor, în unele cazuri. Acum, toate notițele și desenele făcute pe web se pot salva on OneNote, și sper în viitor să apară în lista și Word sau PowerPoint.

A doua integrare a browser-ului va fi cu noul asistent personal Cortana, ce va fi disponibil pe Windows 10. Cortana va fi integrată în Spartan, la fel precum se urmărește integrarea ei (Cortana) în cât mai multe apcortana weather in spartanlicații și programe Windows 10. Chiar și acum la cuvântul englezesc „weather” Spartan afișează vremea locației tale cam atunci când ajungi la litera „a” din „weather”.

Încă o unealtă folositoare este modul de citire. Extrem de folositor pentru citirea știrilor de pe paginile pline de publicitate. Această unealtă elimină tot în afară de articol și îl aranjează într-un mod plăcut și ușor de citit. Cred că „reading modereading mode Spartanva fi cel mai util utilizatorilor cu dispozitive mobile. În plus poți salva o pagină sau un articol în „reading list” pentru a le putea citi mai tarziu chiar și atunci când nu ai conexiune la internet. (Aste despre conexiune la internet am auzit-o, nu e ceva documentat)

Acum Project Spartan se descurcă cu task-urile de internet browsing, dar se simte că încă nu toate chestiile sunt puse la punct. Sper ca versiunea finală să mă determine să renunț la Chrome și să migrez pe browser-ul Microsoft, astfel îmi voi sincroniza mai ușor Calculatorul cu telefonul căutările , paginile citite, parolele salvate, documente Office, preferințe Cortana bazate pe căutări, pagini accesate și interese. Atunci mă voi bucura în totalitate de telefonul si calculatorul meu.