Am auzit de acest nou material cu ceva vreme în urmă, dar nu am avut timp să mă gândesc prea mult asuprea efectelor descoperirii sale.web.sh_.2.28.battery.picA_2-640x460

Posibil acest material să nu fi fost testat suficient de mult pentru a-l introduce pe piață, sau GE vinde dreptul de utilizare prea scump și producătorii nu nu se pot decide să facă acest pas. Oricare ar fi motivele, sper să se rezolve cât mai repede totul și să se înceapă folosirea acestui material în toate sferele posibile.

Imaginați-vă cum ar fi să ne încărcăm telefoanele (în special smartphone) de 2 sau 3 ori mai rar și să le așteptăm maxim 1 minut până la încărcarea completă a bateriei. Sau cum ar fi ca în sfârșit să avem mașini electrice care vor avea autonomie de mii de km, iar reîncărcarea bateriilor să dureze doar câteva minute. Iar pentru că acest material e foarte ușor, mașinile electrice vor fi cu mult mai performante și mai ușor de întreținut.

Alt exemplu la care mă pot gândi este energia electrică produsă în exces. Cu toții știm că aproape o treime din energia produsă se pierde pentru că nu se consumă, iar producătorii nu au soluții de stocare a acesteia. Acest material, fiind foarte ușor și stocând foarte multă energie, poate rezolva această problemă, iar rezultatele se vor simți în buzunarele noastre. Aici mă refer în special la energia verde.

Acesta poate fi folosit și în medicină pentru proteze, organe artificiale, aparate medicale portabile și multe altele.

Practic orice merge pe baterii poate fi îmbunătățit considerabil, iar această tehnologie va dezvolta produse noi, ramuri noi de industrie și nu în ultimul rând un mediu mai curat, fiind un material pe bază de carbon.